niedziela, 6 grudnia 2015

bakłażan i mozarella



Wszystko było przygotowane - płaszczyk, buty i czarne spodnie. Ale pogoda nie była przygotowana i Mariusz- bo jest przeziębiony. Nie będzie zatem nowej stylizacji, ale pokażę Wam za to przepis na szybką, fajną, wegetariańską przekąskę. 
A zaraz idziemy pakować prezenty :)


przygotować: 
1 bakłażan
1 mozarellę (ja uwielbiam te z Lidla)
sól, pieprz, oliwa z oliwek, oregano


pokroić bakłażana w cienkie plastry
 
wrzucić na suchą patelnię i smażyć jedną stronę


pokroić mozarellę w plastry i położyć ją na stronie, która była już usmażona
 

dodać sól, pieprz, troszkę oregano i oliwę z oliwek


dobrze podsmażyć


i gotowe :) 
 smacznego!
 

 czas przygotowania - ok. 10 min, czyli szybka przekąska dla leniuchów :D









16 komentarzy

  1. Kocham bakłażany! Poza tym ,że mają cudny kolor to jeszcze są bardzo smaczne i zdrowe :) W takiej formie nie miałam okazji jeść ale z całą pewnością wypróbuje. Przepis prosty i szybki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. SUper połączenie i bardzo smaczne potwierdzam :):)

    OdpowiedzUsuń
  3. o jacie, zjadłabym! a nie mam bakłażana ;( chyba wyślę P do sklepu ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie proste, a wyglada przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. W takiej formie nie przyrządzałam jeszcze bakłażanów, zwykle tylko obsmażałam. Ale, że uwielbiam mozzarellę to już się biorę za taką przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo lubię bakłażany :)

    OdpowiedzUsuń
  7. wygląda całkiem apetycznie :)

    xxx

    anna from http://stylelovely.com/mimundonormal/

    OdpowiedzUsuń
  8. Una simple y muy buena receta.... Un saludo desde Murcia....

    OdpowiedzUsuń
  9. Często robię sobie taką przekąskę, ale dodaję do niej jeszcze pomidora :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. To musi być naprawdę pyszna przekąska :D Jak znajdę w domu bakłażana to wypróbuje ;)

    adgam.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Muszę wypróbować! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Wiesz co, niedługo organizuję małą imprezkę w domu i chyba wykorzystam Twój przepis...
    W końcu czegoś nowego spróbuję :))

    OdpowiedzUsuń
  13. Anonimowy21:54

    Mniam, co za pyszności!!! :) Muszę sobie takie cudo przygotować kiedyś na obiad!
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Świetny, inspirujący post :)
    Zapraszamy także do nas:
    http://podhalanskieblogerki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz z prawdziwą, lecz nie wulgarną opinią. Zawsze staram się odpowiadać na wszystkie :)

Archive

Wszelkie prawa zastrzeżone
© 2016 Epitomy of Woman

Latest Instagrams

© Epitomy Of Woman. Design by Fearne.